top of page
houten trapbekleding

SOOGEN IVO PARKETVLOEREN:
UW SPECIALIST IN HET BEKLEDEN VAN TRAPPEN

arrow-down.gif
intro

Soogen Ivo Parketvloeren uit Eksel is niet alleen specialist in houten vloeren. We bekleden ook uw trap met parket. Dat kan in verschillende stijlen en met een brede waaier aan houtsoorten. Om een trap te bekleden, heeft u dezelfde mogelijkheden als bij het plaatsen van een houten vloer. U kiest dus bijvoorbeeld voor een trap met volle planken of met samengesteld parket.

Een trap met hout bekleden is puur maatwerk

Elke trap is uniek. Daarom komen we steeds ter plaatse om de mogelijkheden te bespreken. Om tot een goede oplossing te komen, bekijken we bovendien niet alleen de trap, maar ook de rest van het interieur en de gewenste stijl van de woning. Zodoende denken we bij Soogen Ivo Parketvloeren met u mee en beginnen we pas met het bekleden van de trap als alle details besproken zijn.​

Maak van uw trap een echte eyecatcher dankzij houten parketbekleding

klassieke parketvloeren
houten trapbekleding

Verschillende soorten treden met houten bekleding

Voor een afwerking van een trap in hout kunt u voor verschillende vormen van treden opteren. De bekendste zijn:

  • de Z-trede

  • de bloktrede

  • de trede met neus

 

Welke oplossing u ook kiest, we gaan secuur te werk bij het plaatsen zodat u uw hele leven geniet van uw trap en deze ook op een veilige manier gebruikt.


De meest klassieke soort trap is deze die in beton gegoten is, maar ook voor andere soorten trappen kunnen we een bekleding in hout voorzien. Dat kan eveneens voor trappen met zwevende treden, die we met veel kennis van zaken met hout bekleden.

soorten
bekleden

Betonnen of bestaande trap met hout bekleden 

Het grote voordeel van het bekleden van een bestaande trap met parket is dat u de structuur van de bestaande trap kunt behouden. Voordeel van een beton voor gegoten trap bij een nieuwbouw is dat er reeds een beloopbare trap is tijdens de opbouw van de woning. Deze kan bij afwerking bekleed worden met hout naar keuze.  Om de trap te bekleden, meten we eerst de volledige trap tot op de millimeter nauwkeurig op, waarna we houten panelen op maat zagen en op de bestaande structuur verlijmen.

Een ander voordeel is dat het bekleden van een bestaande trap een budgetvriendelijke oplossing is zonder dat de bestaande trap uitgebroken zou moeten worden. 

strak landelijke parketvloeren
grote keuze

Grote keuze in houtsoorten voor het bekleden van trappen

Voor de bekleding van uw trap kiest u uit diverse houtsoorten, zoals bijvoorbeeld Euro-Amerikaans loofhout of tropisch hardhout.

Een eiken trap is sowieso een echte klassieker. Het grote voordeel van eik is dat het zowel in een modern als in een klassiek interieur past, en het duurzame karakter. De bekendste soorten tropisch hardhout zijn padoek en azobé. Hardhout staat garant voor een duurzame look en een lange levensduur.

landelijke parketvloeren
parketvloeren Ivo Soogen

WENST U UW TRAP EEN NIEUW LEVEN TE GEVEN?
BEKIJK DAN ZEKER DE MOGELIJKHEDEN OM DEZE TRAP MET HOUT TE BEKLEDEN. KOM EENS LANGS IN ONZE SHOWROOM OM UW PROJECT TE BESPREKEN.

bottom of page