top of page
intro

Voor elke parketvloer is een afwerking mogelijk volgens uw wensen. U kiest een afwerking dat perfect bij u interieur past.

 

In onze showroom tonen we u graag de mogelijkheden van een afwerking met olie, vernis, boenwas of zeep.

Kom vandaag nog langs.​

Een perfecte afwerking met olie, vernis, boenen of zepen

olie

Olie beschermt het hout en dringt diep in de structuur

Olie of hardwaxolie voor een parketvloer bevat natuurlijke wassen en oliën op plantaardige basis. Een beschermlaag in olie dringt tot diep door in de vezels en zorgt voor een jarenlange bescherming. Omdat de vezels verzadigd zijn, beperkt u de impact van stof, vloeistoffen en ander vuil tot een minimum.

 

Parketvloeren die geïmpregneerd zijn met olie kunt u gemakkelijk schoonmaken en vernieuwen, zelfs al zijn ze frequent belopen. 

strak landelijke parketvloeren
vernis

Vernis verzegelt uw parketvloer en zorgt voor de ultieme bescherming

Een parketvloer lakken of vernissen, dat betekent dat u de vloer volledig afsluit met een ondoordringbare laag. Voor frequent gebruikte houten vloeren kunt u een of zelfs meerdere vernislagen aanbrengen voor een perfecte bescherming.

 

Bij de keuze van een vernis kunt u gaan voor een matte of glanzende laag.

strak landelijke parketvloeren

Na bescherming met een olie geeft boenwas uw parket een intense kleur 

Boenwas was vroeger al het geheim van een mooie vloer samen met die typische, heerlijke geur. Maar ook vandaag nog wordt dit authentieke product veelvuldig gebruikt om parket tot zijn recht te laten komen: uw parketvloer krijgt een intense kleur en glans. Parketpatronen worden bovendien extra in de verf gezet.

Na bescherming van een olie kan uw parketvloer afgewerkt worden met een boenwas naar keuze. Een geboende parketvloer is vervolgens makkelijk te onderhouden.

landelijke parketvloeren
boenwas

Een matte en authentieke uitstraling voor uw parket met zeep

In Scandinavië zijn zepen al jaren geliefd om geolied parket te reinigen, te onderhouden en te voeden. Het hout kan zo blijven ademen en vocht kan uit de vloer verdampen. Kwaliteitszeep geeft uw parket een onbehandelde, natuurlijke look, met een mat en authentiek eindresultaat.

Bij het verzepen van uw parket worden meerdere lagen zeep in uw parketvloer ingewerkt.

strak landelijke parketvloeren
zeep
parketvloeren Ivo Soogen

SOOGEN IVO PARKETVLOEREN HELPT U GRAAG BIJ DE KEUZE VAN EEN MASSIEF OF SAMENGESTELD PARKET. KOM VANDAAG NOG LANGS IN ONZE SHOWROOM.

bottom of page