top of page
visgraat parket

SOORTEN PARKET

arrow-down.gif
intro

Bij Soogen Ivo Parketvloeren heeft u voor uw parketvloer verder de keuze uit:

Massief of samengesteld parket?

Massief parket

Massief parket:
voor een stevige en tijdloze vloer

Zoals de naam het zegt, bestaat massief parket uit één laag hout van dezelfde soort. Kiezen voor een massief houten parketvloer is kiezen voor kwaliteit. Een massieve houten vloer kan tegen een stootje. Kiest u bovendien voor een extra duurzame houtsoort en gaat u voor een eiken parket, dan kan het interieur van uw woning niet meer stuk.


Een massieve parketvloer kunt u wanneer dit nodig is opschuren, om dan een nieuwe afwerking aan te brengen.

klassieke parketvloeren
Samengesteld parket

Samengesteld parket: 
ideaal op vloerverwarming en duurzaam als vloer

Samengesteld parket bestaat uit meerdere lagen die haaks op elkaar geplaatst zijn.  De lagen eronder bestaan meestal uit multiplex. Samengesteld parket heeft de look & feel van massief parket en heeft daarbij nog enkele extra voordelen. Zo gaat de plaatsing sneller dan bij massieve parket en is deze vloer minder onderhevig aan luchtvochtigheidsschommelingen. Dus het ideale product in combinatie met vloerverwarming. 

 

Een samengesteld parket is dus over het algemeen stabieler, gemakkelijk te plaatsen en kunt u bijvoorbeeld combineren met vloerverwarming. Bovendien is het ook mogelijk om een samengesteld parket op te schuren en een nieuwe afwerking te creëren. Na meerdere schuurbeurten krijgt uw parketvloer een nieuwe look vervangen door De samengestelde parket kan indien nodig later nog eens opgeschuurd worden om deze van een nieuwe afwerking te voorzien. Zo krijgt deze weer de look van een nieuwe parket. 

strak landelijke parketvloeren
parketvloeren Ivo Soogen

SOOGEN IVO PARKETVLOEREN HELPT U GRAAG BIJ DE KEUZE VAN EEN MASSIEF OF SAMENGESTELD PARKET. KOM VANDAAG NOG LANGS IN ONZE SHOWROOM.

bottom of page